Junt amb la clavecinista Isabel Fèlix hem muntat un espectacle amb 12 peces musicals que representen 12 fenòmens meteorològics. La música per a clavicèmbal i la meteorologia s'alien per oferir-nos una veritable tempesta musical. Estiguin preparats per nevades, fred, calor, pedregades, huracans, tornados, boira ... Mai s'han ajuntat tants fenòmens en un mateix lloc.

S’impregnaran de les sensacions que ens transmet la Natura, des de la calma i tranquil·litat d'un dia assolellat a la violència d'una tempesta de calamarsa amb les seves ràfegues de vent huracanat. No ens fem responsables dels refredats que puguin sorgir. La intenció és aproximar-nos a la Natura i als seus diversos i variats fenòmens meteorològics i alhora fer conèixer peces per a clavicèmbal de compositors del segle XVII al XX meravelloses, plenes de pau. energia, fins i tot violència ... i sentit de l'humor ... amb sorpreses incloses. VIDEO PHENOMENA CLAVE

ISABEL FÈLIX, clavicèmbal

Natural de Maó (Menorca), és titulada superior en Piano i Música de Cambra amb Menció d’Honor pel Conservatori Superior Municipal de Barcelona -on va estudiar amb el mestre Miquel Farré- i Màster Oficial en Musicologia i Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona, havent realitzat una recerca sobre la compositora Margarida Orfila. Realitzà un postgrau a la Universitat de Alcalá de Henares amb Ferenc Rados i amplià estudis a Londres amb John Bingham.

Interessada en la interpretació amb criteris històrics, estudià clavecí i fortepiano amb Albert Romaní i Neal Peres da Costa; destaca la influència de Paul Badura-Skoda, amb qui estudià piano i fortepiano a París i Viena.

 

Desenvolupa una intensa activitat com a pianista, fortepianista i clavecinista en projectes que van des de la música antiga a la contemporània, actuant arreu d’Europa com a solista i en conjunts de cambra. La crítica destaca la gran riquesa de matisacions, sensibilitat i capacitat comunicativa en les seves interpretacions.

Ha enregistrat “A l’ombra del piano” (Columna Música, 2010), interpretant concerts per a fortepiano i orquestra de Haydn, Mozart i Schubert amb l’OCIM i Andrew Watkinson i “Barcelona Belle Époque” (Solfa Recordings, 2015), interpretant les obres completes per a violí i piano de Mompou, Blancafort, Massià i Orfila amb la violinista Laura Gaya. És membre fundador de l’European Fortepiano Association i des de 2006 professora titular del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.