El 20 de gener de 2009 Barack Obama va jurar com a President amb una temperatura de 1,4º sota zero, amb el cel una mica ennuvolat i amb vent del nord de 12 km/h. Però no tots els presidents americans que van jurar el seu càrrec, ho van fer amb les mateixes condicions meteorològiques. El 1841 William Harrison va arribar a cavall per jurar el seu càrrec. Ho va fer sense barret i sense abric. Va fer el seu discurs d'una hora i 40 minuts a l'aire lliure tremolant de fred. Un cop acabat va tornar a agafar el seu cavall i se'n va anar amb la mateixa indumentària. Va agafar una pneumònia i un mes després va morir.
El 1853 el president Franklin Pierce va jurar enmig d'una intensa nevada i amb una temperatura de 0º. Un cop acabat l'acte, va iniciar un discurs dirigit a la multitud que l'envoltava, però la nevada es va convertir en tempesta de neu. La gent es va dispersar i no es va poder fer la desfilada. Abigail Fillmore, dona del president sortint Millard Fillmore, va agafar un refredat que es va convertir en pneumònia.
El 1909 William H. Taft havia de jurar el seu càrrec de president, però el dia anterior 19 de gener es va desencadenar una tempesta de neu amb vent huracanat. Van caure gran quantitat d'arbres, els trens van quedar bloquejats i les carreteres tallades. Durant la nit anterior al jurament es va encarregar a 6000 treballadors que netegessin la ruta per on havia de discórrer la desfilada: es van omplir 500 vagonetes amb un total de 58.000 tones de neu. Però a l'hora de jurar el càrrec una nova tempesta de neu va obligar a fer-ho a l'interior. La temperatura més baixa en un jurament per a president la va patir Ronald Reagan el 1985 amb 19º sota zero, però no es va refredar.