Les previsions meteorològiques no han servit únicament per saber si l'agricultura es veurà beneficiada per la pluja o si podrem prendre el sol o abrigar-nos més . Molts països en guerra han utilitzat les previsions com a mitjà per a dur a terme atacs per sorpresa o fins i tot invasions terribles. Expliquem un parell d'exemples que ho demostren.
Quan Hitler estava a punt d'envair Noruega i Dinamarca , va consultar al millor meteoròleg perquè li fes unes previsions de tot Europa per zones. Es va guardar d'indicar la zona que li interessava. La data de la invasió es va fer en consonància amb les previsions rebudes que per cert van sortir al peu de la lletra. Hitler agraït amb el meteoròleg li va regalar un rellotge d'or amb una inscripció personalitzada.
Un dels exemples més destacats en què les previsions meteorològiques van jugar un paper fonamental va ser l'atac a Pearl Harbour. Els japonesos es van posar en contacte amb diversos meteoròlegs per aconseguir una data i una hora concretes per a la invasió. I esperar l'arribada d'un front fred . L'atac fulminant de l'esquadra i de l'aviació nipona a les instal•lacions militars nord-americanes de Pearl Harbour va ser un èxit gràcies a l'aprofitament de l'arribada d'aquest front fred que comportava una massa de núvols. Els avions estaven amagats en aquesta massa nuvolosa. Quan el front fred es va allunyar i el cel es va aclarir , els avions van aparèixer per sorpresa provocant el desenllaç de tots conegut.