Qui no ha llegit alguna obra de Jules Verne. I segurament les tempestes al mar amb els seus naufragis li vindran a la memòria immediatament. Però ens centrarem en tres novel•les amb meteorologies "impossibles".
A "Viatge al centre de la Terra", es troben en les profunditats del nostre planeta amb un extens mar. I per descomptat que és impressionant el temporal que es desferma, i fins i tot amb detalls del tipus de núvols que solquen aquest "cel" amb volta.
A "L'Esfinx dels Gels" es tracta d'arribar al Pol Sud, quan encara faltaven molts anys per descobrir-ho. Segons Jules Verne, hi ha un continent amb un estret pas pel qual naveguen els herois de la novel·la. Curiosament les temperatures, a mesura que s'apropen al casquet polar no baixen i fins i tot augmenten i el més sorprenent, al voltant del Pol Sud hi ha una tempesta d'electricitat ¿?.
Però una novel·la que recomano per l'exuberant fantasia que posseïa l'escriptor és "Hector Servadac". D'entrada, un meteorit arrenca literalment una porció del nostre planeta: la costa nord-africana amb un tros de Mediterrani inclòs. Aquest fragment amb els seus habitants es prepara per a un llarg i increïble viatge. Primer s'acosta al sol i per tant les temperatures augmenten exageradament. Divertida l'explicació dels núvols amb semblant atmosfera. Després es va allunyant del sol. Les temperatures cauen en picat fins a arribar a congelar-se el fragment de Mediterrani. El cel és d'un gris que t’amara de fred, i al final ... ho deixem per si algú el vol llegir.